14 Aralık 2011 Çarşamba

Çamlıdere/Çamkoru, Kızılcahamam/Soğuksu

 E-5 Ankara İstanbul yolu üzerinde yaptığım küçük bir geziden notlarım ve fotoğraflar.

Ankara'dan sabah saatlerinde yola çıktık yolculuğumuzun başında yol kenarından bize gülümseyen bir ev bu yolculuğun ne kadar keyifli olacağının ipuçlarını veriyordu sanki bize :)



Kızılacahamam varmadan hemen önceki eğimli virajlı yol, nedense bu yolu çok seviyorum. Ankara'dan sonra etrafın yeşillendiği Ankara'nın o bozkır havasından kurtulduğumuz ilk nokta burası;

Eğimli yolda yaptığım cut off




Çamlıdere Aluçdağı tabiat parkına giderken geçtiğimiz eski bir köprü




Aluçdağı Tabiat Parkı
Kızılacahamamı geçtikten yaklaşık 7 km sonra Avdan varyantından sola saparak ulaşabileceğiniz Aluçdağı tabiat parkı Çamlıdere çevresinde nispeten daha az bilinen ama çok şirin bir mesire yeri,  rakım 1450 metre civarları yerlerde 1 hafta önce yağmış henüz erimemiş karlar vardı.

Tabiat parkında oturmak için piknik masaları var, yeterince ağaçlık bir ortam tam ortada ise geniş bir çimlik alan mevcut.








Çamkoru Tabiat Parkı

Burası Aluçdağı'na göre daha geniş bir alan hatta içerisinde futbol oynamak için  küçük bir saha bile var. Buraya ulaşmak için yine E-5 karayolu 90.km Avdan varyantından sola sapmanız gerekiyor. Çamkoru Tabiat parkı içerisinde Kırbahçesi Büfe adında halen hizmette olan bir işletme mevcut. Biz gittiğimizde hafta içi olduğu için tam olarak faal değildi ancak çalışanlar Anadolu insanı misafirperverliğiyle şömine başında bizlere çay ikram ettiler. Rezarvasyonla grup etkinliklerine açık bir işletme olduğunuda belirtmekde fayda var.

Daha sonra orada konuştuğumuz görevlilerden Çamkoru göletinin tadilat dolasıyıla 1 yıldır kapalı olduğunu ve ne zaman açılacağının da bilinmediğini öğrendik. Hali hazırda doğal güzellikler açısından zaten kısır bir bölge olan Ankara civarında bu durum gerçektende çok üzücü.


Şömine başında çay keyfi



   
                           
1 senedir kapalı olan göletin giriş kapısı







Yayla Mocamp Turistik Tesisleri


Ankara il sınırları içerisindeki son nokta zira buranın 50 metre ilerisinde Bolu il sınırı tabelası var. E-5 karayolu110. km de yer alan Yayla Mocamp,Ankara ve çevresindeki iki camping alanından birisi. İlk görüşte etrafındaki doğasıyla  insanı hemen etkiliyor. İsterseniz Karavanınızla gelebilir, dilerseniz buradaki bungalovlarda kalabilirsiniz.
Bungalovlarda kahvaltı dahil gecelik konaklama ücretleri tek kişi 80 TL çift kişi 100 TL.




Bungalovlar
Bu kanalın devmında küçük bir gölet var


Mocamp Karavan Park alanı olarak da kullanılıyor








Yayla Mocamp Giriş Kapısı




Soğuk Su Milli Parkı

Soğuk Su Milli Parkı Ankara çevresindeki en güzel doğaya sahip yer. Zaten Türkiye'deki 40 milli parktan birisi olması bunu kanıtlıyor. Ankaraya 80 km uzaklıkta olan Milli Parka ulaşım Kızılcahamam içinden sağlanıyor. İçerisinde birde termal otel barındıran Soğuksu'da özel izinle kampda yapabilirsiniz.








Soğuksu'nun en tepesinden inerken hava zifiri karanlıkdı. Yol kenarlarında bariyer ya da aydınlatma yok dağın eteklerinden aşağıya doğru inerken dikkatli olmak gerekiyor.


Bu gezi sırasındaki twiputer ölçümleri; Çok yere girip çıktığım için tüketim değerleri uzun yola göre biraz fazla çıktı


                           

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    öncelikle tebrik ederim. fakat çamkoruda 50 yıldan fazladır bir kamp alanı var Kızılaya ait görevliler her halde orayı atlamışlar , ayı deresi diye bir bölge var orada gezebilirseniz kendinizi oralara ilk defa ayak basan insan olduğunuza bile ikna edebilirsiniz. ayrıca hemen solda geyik üretme sahası var ve yörede bolca bulunan kuzu göbeği mantarı ve dağ çileği fakat şu anda büyükşehir belediyesinin istilası mevcut.

    YanıtlaSil